MAN TGX International Truck Of the Year 2021

Met trots kunnen wij u mededelen dat wij met de MAN TGX 'International Truck Of the Year 2021' zijn geworden.

MAN TGX verkozen tot International Truck Of the Year 2021

LEUSDEN - De nieuwe MAN TGX is uitgeroepen tot ‘Internationale Truck van het Jaar 2021’ (IToY). De IToY-award is één van de meest prestigieuze prijzen in de bedrijfswagenbranche. Tijdens een virtuele prijsuitreiking nam Andreas Tostmann, CEO van MAN Truck & Bus, de felbegeerde onderscheiding in ontvangst van IToY-voorzitter Gianenrico Griffini. De jury van 24 vakjournalisten die 24 Europese vakbladen voor trucks vertegenwoordigen, roemden de nieuwe MAN TGX vooral vanwege de goede prestaties op het gebied van rijcomfort, werk- en leefomstandigheden, veiligheid, brandstofefficiency, connectiviteit, innovatieve diensten en de ergonomische bediening.

“De titel ‘Internationale Truck van het Jaar’ is een enorme erkenning voor het uitstekende werk dat ons team heeft verricht. Al meer dan vijf jaar werkt het team met één doel voor ogen: de beste truck ontwikkelen voor de chauffeurs en onze klanten. Deze felbegeerde award is een bewijs ons team in die opzet is geslaagd,” verklaarde Andreas Tostmann, Chief Executive Officer van MAN Truck & Bus, bij de virtuele prijsuitreiking. 

De voor de Internationale Truck van het Jaar verkiezing aangestelde juryleden hebben sinds februari 2020 de gelegenheid gehad om de nieuwe MAN TGX uitgebreid te leren kennen. Naast het rijcomfort heeft de chauffeurswerkplek met zijn overzichtelijke, volledig digitale instrumentarium, de in het nieuwe multifunctionele stuurwiel geïntegreerde intuïtief bedienbare rij- en multimediafuncties en de innovatieve, afleidingsvrije draaiknopbediening van het MAN SmartSelect-systeem indruk gemaakt op de jury. De IToY-jury was al even positief over de werkomstandigheden in de nieuwe bestuurderscabine. Tijdens de testritten raakten de juryleden ook overtuigd van de uitstekende efficiency van de Euro 6d-aandrijflijn van de nieuwe MAN TGX, die in vergelijking met de vorige versie een brandstofbesparing van maximaal 8,2 procent levert, in combinatie met de aerodynamische verfijning van het cabinedesign en het GPS-cruisecontrolesysteem MAN EfficientCruise, dat nu nog meer anticiperend werkt. ...

Lees dit artikel verder via de volgende link: