300ste MAN voor Koopman Logistics

Na een lange geschiedenis met Koopman Logistics kunnen wij met trots melden dat met de aanschaf van de nieuwe generatie MAN-trucks Koopman haar 300ste MAN mag verwelkomen!

NOORDHORN - Onlangs nam Koopman Logistics in Noordhorn drie nieuwe trucks van het type TGX 18.430 in ontvangst. Met de aanschaf van deze nieuwe generatie MAN-trucks verwelkomde Koopman ook haar 300ste MAN. De vrachtwagens worden ingezet in het stukgoedvervoer en vervoer van full truck loads, één van de disciplines waarin Koopman erin is geslaagd om het verschil te maken.

Sinds 35 jaar is MAN-dealer Sommerauer de huisleverancier van Koopman. “Dat begon met een MAN met korte cabine, topsleeper en Unterflur motor. Die constructie was bedacht om zo veel mogelijk volume te kunnen meenemen”, zegt Ernst Sommerauer. Koopman had toen een vloot van circa 64 trucks. ”Sommerauer weet in te spelen op onze specifieke vraag naar voertuigen en beseft tijdig welke kant we op willen. Dat schept vertrouwen”, aldus directeur Harm Koopman.

De relatie met MAN gaat terug tot 1957. MAN is het merk dat steeds bleek te kunnen voldoen aan de eisen van het innoverende bedrijf, dat inmiddels tot een toonaangevende speler in diverse logistieke disciplines is uitgegroeid. De aanschaf van MAN past ook goed in de relatie die Koopman al meer dan 40 jaar heeft met importeur Pon. Een relatie van wederzijds vertrouwen en samen slim innoveren. Daarbij is Pon een grote opdrachtgever voor Koopman en tegelijk leverancier van de MAN-dealer.

Ondernemend

Koopman Logistics telt inmiddels 450 trekkende eenheden en zo’n 1.200 man personeel waarvan circa de helft chauffeur is. “Daarnaast ...

Lees het artikel verder via de volgende link: