Sommerauer Trucks Westerbroek b.v.

Sommerauer Trucks Westerbroek b.v. is de officiële MAN bedrijfswagen dealer voor de provincie Groningen en Noord-Drenthe. Onze bedrijfsactiviteiten omvatten de inkoop en verkoop van nieuwe MAN bedrijfswagens, alle merken gebruikte bedrijfswagens, onderhoud en reparatie, verhuur van bakwagens met laadklep, trekkers met of zonder oplegger en leasing in alle mogelijke vormen. Alle afdelingen van ons bedrijf zijn ISO gecertificeerd conform de norm-NEN-EN-ISO 9001:2015 en Erkend Duurzaam gecertificeerd.

Ruim 35 jaar SOMMERAUER TRUCKS en MAN

Sinds 1984 is Sommerauer Trucks Westerbroek b.v., gevestigd aan de Rijksweg West te Westerbroek, dealer van MAN bedrijfswagens. Al ruim 35 jaar verzorgen wij onze klanten in de provincie Groningen en Noord Drenthe. Mede door een actieve marktbewerking werd het marktaandeel van MAN in de regio Groningen en Noord-Drenthe in de loop van de jaren verhoogd. Dit resulteerde in een grotere behoefte aan werkplaatsruimte. Daarom werd In 1992 besloten, de op dat moment te kleine en verouderde werkplaats, volledig te vervangen. In december 1993 werd de nieuwe werkplaats ingebruik genomen. Dit was een aanzienlijke verbetering voor de efficientie waarmee de werkzaamheden konden worden uitgevoerd en ook ARBO technisch was het voor onze werkplaatsmedewerkers een duidelijke verbetering ten opzichte van de oude situatie. Ook na 1993 groeide, door extra verkopen van nieuwe MAN’s, het werkaanbod bovengemiddeld, waardoor het in 2000 noodzakelijk werd de werkplaats wederom uit te breiden met zes werkplekken. Het personeelsbestand groeide in deze periode aanzienlijk. Ook de verbreding van onze dienstverlening, denk hierbij aan opleggerverhuur in combinatie met reparatie en onderhoud, laadklep reparatie en onderhoud en de reparatie en onderhoud aan  bestelwagens alsmede de, reeds in 1994 ingevoerde, zeer ruime openingstijden van werkplaats en magazijn heeft ook bijgedragen aan de gerealiseerde groei. In 2010 heeft ons bedrijf een grote investering gedaan met de nieuwbouw van het magazijn, kantoren, kantine, receptie en chauffeurs wacht ruimten. Ook in de toekomst zullen wij blijven investeren in onze dienstverlening, door deze te verbreden en aan te passen aan de wensen van de markt.

Het product

MAN staat voor Maschinenfabriek Augsburg Nurnberg, het was in deze fabriek waar Rudolf Diesel in 1892 experimenteerde met wat later de dieselmotor zou gaan heten. Vanaf 1900 tot 1924 werden de dieselmotoren vooral gebruikt als stationaire krachtbron of als scheepsmotor. De eerste dieselmotor voor vrachtwagens kwam in 1924 gereed, waarmee MAN de strijd aanging met de toen populaire benzinemotor die tot dan toe meestal werd gebruikt voor inbouw in vrachtauto's. Het betrof een viercilinder diesel met 45 pk, die destijds volbeladen een topsnelheid had van 20 km/h. Daarom werkte MAN aan een nieuwe serie 6 cilinder motoren met 80, 100 en 120 pk. In 1931 introduceerde MAN een 150 pk diesel in combinatie met een tandemasserchassis met een laadvermogen van 10 ton, een van de zwaarste trucks van die tijd. MAN bleek in de loop der jaren vaker pionier te zijn met het uitvinden en in de praktijk toepassen van nieuwe technieken. Reeds in 1925 werden er trucks voorzien van een unieke achteras waar door de wielen in feite werden aangedreven met dubbel reductie (de voorloper van naafreductie), hierdoor werd de kans op breuk van steekassen aanzienlijk kleiner. In de loop der jaren heeft MAN meer innovatieve vernieuwingen op de markt gebracht zoals de Intercooler, die de inlaatlucht, welke door de turbodruk omhoog gaat, terug koelde zodat er meer (lucht)vulling in de compressieruimte kan worden ingebracht, waardoor het vermogen toeneemt en het brandstof verbruik per PK aanzienlijk afnam. Dit alles, toen al, om de transportkosten voor de transportondernemer en zijn klanten te verlagen.Ook, het nu door meer fabrikanten gevoerde 4 balgen luchtvering op de achteras, was een gepatenteerde uitvinding van MAN. De sterk (voor de chauffeur en lading) comfort verhogende luchtvering werd door MAN reeds in 1978 standaard geleverd op alle trekkerchassis in Nederland. Door de korte wielbasis van trekkerchassis werden de korte stoten door de luchtvering opgevangen waardoor met name de rug(gen) van de chauffeur(s) werd en wordt ontzien, ook aan de lading ontstond aanzienlijk minder schade door de veel betere wegligging.

Grote sprong voorwaarts

In 2000 werd de nieuwe MAN TGA (truck voor internationaal vervoer) op de markt gebracht, welke in 2001 gekozen werd tot Truck of the Year. Dit nieuwe product, die zeer goed ontvangen werd en de uitstekende service van ons bedrijf hebben mede bijgedragen dat Sommerauer Trucks de economisch moeilijke jaren 2002-2005 (en later de banken crisis van 2008-2015) zonder grote problemen is doorgekomen. 2004 nieuwe TGM (midenklasse) 2005 nieuwe TGL (licht) . In 2007 werd de TGA vervangen door de TGX, waarmee MAN op technisch vlak de basis legde voor het feit dat MAN zich volgens de TUV in 2012 t/m 2019 de betrouwbaarste truck in europa mag noemen, vanaf nieuw tot 7 jaar oud. In 2020 is de MAN TGX vervangen door de nieuwe smart truck-generatie van MAN en zet de nieuwe norm als het gaat om de chauffeurswerkplek, digitalisering, connected assistentiesystemen en verbruik.  De kwaliteit van het product MAN en de inzet en bekwaamheid van onze medewerkers is de basis voor klanten om te besluiten hun transportmiddelen te bestellen èn te laten onderhouden door ons bedrijf. Naast de levering van trucks is klantgerichtheid, kennis van zaken en meedenken met de klant en betrouwbaarheid kenmerkend voor ons bedrijf, met een hoge klant tevredenheid als logisch gevolg.

Totaaloplossingen

U kunt bij ons terecht voor totaaloplossingen. Dit betekent wagenparkbeheer waarin wij, samen met u, uw vervoersbehoefte bepalen, adviezen geven en oplossingen bieden, waarbij wij de volledig operationele kant van uw transportbehoefte kunnen verzorgen. Zonder goede service kan zelfs het beste product zijn kwaliteit niet waar maken, zeker niet op de lange termijn. Bij kilometrages tot wel 1.500.000 km of meer is het van belang dat onderhoud en/of reparaties op de juiste wijze snel en in een keer goed worden uitgevoerd. In die gevallen waarin een voertuig langer dan wenselijk, bijvoorbeeld door schade, buiten bedrijf is, beschikken wij over een verhuurvloot waarin diverse trekkers, gesloten bakwagens en opleggers zijn opgenomen.

Kwaliteit is geen toeval

Om onze hoge servicegraad te behouden, investeren wij veel in opleiding en scholing van onze medewerkers en andere hulpmiddelen zoals gereedschappen. Daarnaast staat het aspect milieuveiligheid, wij zijn gecertificeerd "erkend duurzaam" en het kwaliteitsborgingsysteem ISO 9001:2015 bij Sommerauer Trucks b.v. hoog in het vaandel. Ook de openingstijden van de werkplaats en het magazijn, door de week van 08.00 tot 22.00 uur en zaterdagmorgen van 08.00-12.15 uur worden door veel van onze klanten gewaardeerd. Verder is het van belang dat wij onze klanten kennen en dat de klant ons kent. Gezien de omvang van ons bedrijf en de platte organisatie waarin wij opereren, betekent een maximale betrokkenheid van onze medewerkers voor U als klant en een herkenbare dienstverlener met daarachter voor u bekende gezichten.